Λογοκρισία στα Blogs???

Τί; Ποίος κακόβουλος το είπε αυτό; Αφού έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα!

Κι όμως πλέον (θα) ισχύει και με το νόμο. Είμαστε πλέον στην Ευρώπη και πρέπει να εξιχρονιστούμε (ή να υποβαθμιστούμε) σύμφωνα με τους ρυθμούς που μας έχουν υποβάλει και μάλιστα σύντομα. Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός της κατάθεσης νομοσχεδίου για τον «έλεγχο» του συνόλου των σελίδων του (ελληνικού) διαδυκτίου από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και την ποινικοποίηση των πράξεων-έκφρασης απόψεων- με βαριές κυρώσεις επειδή και μόνο μπορούν να χαρακτηριστούν ριζοσπαστικές.

Ο Χρήστος Ζέρβας γράφει στην Ελευθεροτυπία:

Το άκρως επικίνδυνο κυνήγι «τρομο-μαγισσών» επεκτείνεται, επισήμως πλέον, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στόχος των νέων «τρομο-κυνηγών» είναι ο εντοπισμός των κρυμμένων θυλάκων «τρομοκρατών» που χρησιμοποιούν το Ιντερνετ για την προώθηση των εγκλημάτων τους. Πολλοί εκτιμούν, όμως, ότι τα πραγματικά θύματα της νέας «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας θα είναι τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Στο όνομα της ασφάλειας, τίθεται υπό αμφισβήτηση (για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση) η ελευθερία έκφρασης και διακίνησης ιδεών.Οι νέες κατηγορίες αδικημάτων θα προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα, από το 2002, λίστα εγκλημάτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία, και τα οποία όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. οφείλουν να τιμωρούν. Η Ελλάδα ενσωμάτωσε με νόμο, το 2004, την αρχική λίστα των 22 τρομο-εγκλημάτων στο εσωτερικό της δίκαιο.

Αυτό που επιδιώκεται μέσα από τη γενικευμένη επιτήρηση του Διαδικτύου είναι να ελεγχθεί η ελεύθερη ροή πληροφοριών, καθώς θεωρείται σημαντική πηγή «ριζοσπαστικοποίησης συνειδήσεων και στρατολόγησης νέων σε ηλικία τρομοκρατών».

Έτσι ποιοί θα ορίζονται ως τρομοκράτες; Όσοι εκφράζουν μια διαφορετική γνώμη; Ποιός θα είναι αυτός που θα κρίνει ότι εγώ είμαι τρομοκράτης ή αναρχικός; Αυτά και πολλά αλλα ερωτήματα μου γενιούνται διαβάζοντας την είδηση.

Φαίνεται πως κάποιοι συνειδητοποίησαν την δύναμη των bloggers και βάλθηκαν να τους την αφαιρέσουν! Μετά από την δίκη που εκρεμεί ακόμα για το blogme.gr ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα έρχεται να πλήξει την ελευθερία του λόγου στο internet.

Αυτό που μένει ακόμα, είναι να συνειδητοποιήσουμε και εμείς οι ίδιοι την δύναμη της φωνής μας που ακούγεται δυνατά από τα blogs μας και όχι μόνο!

Να καταλάβουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο τηςελευθεροτυπίας εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • My Banner


 • H ΡΑΔΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ (και έχουν banner):


  AKOYEI:

  Studio_Fm1


  Ράδιο Ένταση 100.6 FM

  GrRock.NeT

  ΒΛΕΠΕΙ:

  ΕΞΑΝΤΑΣ
  infowar

  ΣΤΗΡΙΖΕΙ:

  Εδώ 

Πολυτεχνείο

  ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ:

  Διαμοιρασμός οπτικοακουστικού και εντυπου υλικού

  41fak-tracker