Πάμε για τρίτο γύρο!

Δείτε εδώ συνοπτικά, την κατάσταση που επικρατεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σήμερα.

Οι διεξαγωγή των προεδρικών και πρυτανικών εκλογών για τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ αντίστοιχα με καθολική ψηφοφορία είναι εν όψει και αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα της κυβέρνησης για την εφαρμογή του νόμου πλαίσιο και της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης στο σύνολό της.

Ο υπουργός στην ομιλία του μίλησε για ένα «σοκ» που πρέπει να υπάρξει (προφανώς στην κοινωνία) και αυτό θα γίνει μόνο με την αναθεώρηση του άρθρου 16, επίσης τόνισε ξεκάθαρα ότι αν δεν δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια τα δημόσια δεν φτίαχνουν… Όσο απαράδεχτη και αν ακούγεται αυτή του η φράση αποτέλει την πραγματική προοπτική της κυβέρνησης και του αστικού μπλόκ εξουσίας γενικότερα και φανερώνει τις ευρύτερες προθέσεις τους, οι οποίες σίγουρα δεν είναι η εξυγείανση του δημοσίου πανεπιστημίου. Αποτυπώνει την ξεκάθαρη νεοφιλελέυθερη πολιτική της ιδιωτίκοποίησης και ξεπούλησης όλων των δημοσίων αγαθών που εφαρμόζει τόσα χρόνια και φαίνεται και από το πρόσφατο παράδειγμα του ΟΤΕ.

Όλα αυτά όμως, νομίζω ότι είναι γνωστά, το θέμα είναι το τι θα κάνουμε εμείς γι αυτό. Θα αντιδράσουμε και πάλι δυναμικα ή θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Θα συγκροτήσουμε και πάλι το φοιτητικό κίνημα που πέρισυ πέτυχε το μπλοκάρισμα της αναθεώρησης του αρθρου 16 ή θα το αφήσουμε να περάσει έτσι;

Εγώ προτιμώ το πρώτο, εσείς τι λέτε;

Υ.Γ. Η φωτό είναι από το site edopolytexneio.org το οποίο έπαιξε βασικό ρόλο στην πληροφόρηση και γενικότερα στο φοιτητικό κίνημα.

Advertisements

1 σχόλιο

  1. Τέρμα πια στις εκτονώσεις..


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s